Ще вдигнат ли блокадата енергетиците (ОБЗОР)

Ще вдигнат ли блокадата енергетиците (ОБЗОР)

Фейсбук

A A+ A++ A

Миньори и енергетици се събраха на нова среща на мястото на протеста на магистрала „Тракия”. Те трябва да решат дали блокадите на аутобана и на Прохода на републиката да останат, или да бъдат свалени.

Съвещанието между протестиращите и синдикатите продължи повече от час. Решението им обаче ще бъде съобщено в 20 ч., след края на общонационалния протест, който е обявен за тази вечер. Част от протестиращите на магистралата вече събраха палатките си.

В 18:00 ч. работещи в сектора на енергетиката излязоха пред предприятията, в които работят. В протеста се включиха работници от Враца, Русе, Плевен, Перник, Бобов дол, Бургас, Сливен, Гълъбово и Димитровград.

Хранителният магазин на Динко Енев няма да работи тази вечер от 18 до 19 часа в знак на солидарност с енергетиците. Освен магазини, врати затвориха и ресторанти. Притесненията на управители и собственици са, че сметките им за ток в бъдеще ще скочат, а бизнесът им ще загине. Част от такситата в Раднево също спряха работа между 14 и 15 часа.

Солидарни с колегите си, служители на "Топлофикация-Русе" също излязоха на протест. От топлоцентралата настояват да се преразгледат Териториалните планове за справедлив преход, защото русенската топлофикация дори не е в включена в тях. ТЕЦ „Русе” е започнала за своя сметка предоговаряне на мощности – да преминат от въглища на екологично гориво. Символична подкрепа с исканията на миньори и енергетици имаше и пред ТЕЦ „Бобов дол”. Събралите се служители изчетоха декларация в подкрепа на колегите си. Недоволството в Русе и Бобов дол продължи по-малко от час.




#протест #енергетици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници