Петър Докладал: ЧЕЗ инвестира 600 000 лева в подмяна на 32 км кабели в подстанция „Студентски град”

Петър Докладал: ЧЕЗ инвестира 600 000 лева в подмяна на 32 км кабели в подстанция „Студентски град”
Петър Докладал Снимка: ЧЕЗ
A A+ A++ A

ЧЕЗ инвестира 600 000 лева в подмяна на 32 км на кабели в подстанция „Студентски град”. Това каза пред журналисти Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, предаде агенция „Фокус”.

„Тази инвестиция бе предизвикана от извънредна ситуация. Полагането на нови кабели се наложи заради това, че миналите бяха повредени при кражба. Това застраши качеството на електрозахранването на 19 000 домакинства в района”, посочи Докладал.

„Извършваме подмяна и на други 31 км повредени при кражба кабели от подстанция „Пионер”. Там ще бъдат инвестирани 550 000 лева. Тази подстанция обслужва близо 25 000 домакинства и ключови институции и органи като ДАНС, Правителствена болница, болница „Токуда”, участници в столичната мрежа на градския транспорт”, добави Докладал. По думите му принудителната подмяна на кабели отнема средства от инвестиционния ресурс на компанията, които биха могли да бъдат вложени в други неотложни проекти и инвестиции.

През следващите 10 години ще са нужни 130 милиона лева инвестиции за изграждането на надеждна електроразпределителна мрежа в София, добави Петър Докладал.

„През миналата година размерът на щетите от кражби на съоръжения надвиши 6 милиона лева. От началото на годината ЧЕЗ е вложила 23 милиона лева в рехабилитация, поддържане и обновяване на електроразпределителната мрежа в София”, заяви Докладал. Той посочи, че предстои да бъдат вложени още 41 милиона лева до края на годината. ЧЕЗ е увеличила с 30 процента размера на инвестициите си и е инвестирала 360 милиона лева в София.

#ЧЕЗ #Докладал #инвестиции #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници