Депутати от две комисии обсъждат промените в енергийния сектор

Депутати от две комисии обсъждат промените в енергийния сектор
Парламентарните комисии по енергетика и за взаимодействие с граждански организации и движения обсъждат на съвместно заседание промените в енергийния сектор. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

Парламентарните комисии по енергетика и за взаимодействие с граждански организации и движения обсъждат на съвместно заседание промените в енергийния сектор, влезли в сила от 1 август 2013 година, предаде агенция „Фокус“.

На заседанието присъстват представители на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), ръководителите на трите електроразпределителни дружества, както и представители на гражданските организации.

Фокус на заседанието е и новият модел за ценообразуване на електроенергията, който намали цената на тока с около 5% от 1 август. Председателят на парламентарната комисия по енергетиката Рамадан Аталай отбеляза, че обществеността трябва да бъде запозната с измененията в Закона за енергетиката още веднъж. „Трябва да станат ясни формата и начинът на образуване на фактурите, които крайните потребители получават“, подчерта Аталай.

Председателят на парламентарната комисия за взаимодействие с граждански организации и движения Мая Манолова коментира, че в края на юли се е случило нещо изключително важно за българските граждани – вместо очакваното увеличение в размер на 20-30% цената на тока е била намалена с около 5%.

#комисии #дружества #ток #енергетика #взаимодействие #цена #закон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници