От 1 до 6 г. затвор за кражба на ток или вода

От 1 до 6 г. затвор за кражба на ток или вода
Криминализират кражбите на ток и вода с от 1 до 6 г. лишаване от свобода, според новия НК. Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

За кражбите от електропреносната и водопреносната мрежа, с които е причинена вреда в големи размери и са причинени и други тежки последици, наказанието да е от една до шест години лишаване от свобода, предвижда новият Наказателен кодекс, приет на първо четене в парламента. Той предвижда затвор и за редица незаконни действия по отношение на околната среда, отпадъците, въздуха, водите, 3e-news.net.

Наказанието важи и за кражби или за нарушаване целостта на съоръжения или елементи от газопреносната, топлопреносната и съобщителната мрежа. Когато с деянието е причинена вреда в големи размери или са причинени други тежки последици, наказанието е лишаване от свобода от една до шест години.

То се налага и когато деянието е извършено от лице, което действа по поръчение или в изпълнение на решение на престъпно сдружение. Когато деянието е извършено по непредпазливост и причинената вреда е в големи размери или са причинени други тежки последици, наказанието е лишаване от свобода до две години или пробация.

#ток #вода #ВиК #електричество #газопреносна #сдружение #размер #последици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници